kootenay river
 canada  vakantieland

algemeen :
Toegang tot de nationale parken van Canada is niet gratis, het is meestal voordelig om een nationale pas en/of familie pas aan te schaffen. Het zogenaamde Discovery Package is geldig voor bijna alle parken en National Historic Sites.
tarieven National Parks and National Historic Sites Voor "back country" kamperen is altijd een appart pasje nodig.

banff :
Banff nationalpark, gelegen aan de rand van de rocky's in de provicies Alberta en British Columbia en met de wereld beroemde dorpen Banff en Lake Louise. Het is het drukste park in de rockies. Banff is een redelijk groot dorp met vele hotels, winkels en heel veel toeristen. Lake Louise is niet veel meer dan een verzameling hotels. Het park is echter veel meer dan deze 2 dorpen; een fantastich landschap, meren, 1500 km trails en wildlife.

kootenay :
Grenzend aan het Banff national park maar minder bekend, veel rustiger en minstens net zo mooi. Zeker per auto of fiets over de Banff-Windermere Hwy kun je genieten van spectaculaire vergezichten. Vanaf de Sinclair pass kun je kilometers ver kijken over het Kootenay dal en de rivier. het park heeft weinig faciliteiten, halverwege een benzine station met een 8 vakantie bungalows en een paar campsites. Meer accomodaties zijn te vinden bij de ingang van het park in Radium Hotsprings trail report

yoho :
Vanaf de Kicking Horse pass tot Golden

glacier :
De naam zegt al; gletchers !!!. Maakt deel uit van de Selkirk en Columbia mountains.
trails
kamperen
trail reports

mount revelstoke:
Sneeuw, wel 20-25 meter per jaar en als het niet sneeuwt dan regent het. Een kilometer of 15 van revelstoke staat 1 van de grootste stuwdammen van Canada in de Columbia River. De dam is ook van binnen te bezichtigen : revelstoke dam

jasper:
Vooral bekent van de Icefield Parkway, aangelegd als werkgelegenheids project tijdens de depressie. Een prachtige route (Hwy 93) over 230 km van Lake Louise naar Jasper, langs o.a. de grootste gletscher van Canada het Columbia Icefield, 400 km2 en 600-900 m dik!

waterton:
Waterton national park vormt samen met het amerikaanse glacier national park het "International Peace Park".

cape breton:

kejimkuijik:


moezel-vakanties Gastgeber.net VRT-media