kootenay river
 canada  vakantieland

fietsen in canada

algemeen:
Canada is niet zo bekend als fietsland. Dat is heel erg jammer want het is een geweldig fietsland. Ongrepte natuur en eindeloze wegen. Vooral British Columbia, Alberta en Nova Scotia zijn fantastische fiets vakantie bestemmingen. Als fietser ben je in Canada een unicum. Moutainbiken is in sommige gebieden redelijke populair maar met een toerfiets het land doortrekken is een zeldzaam verschijnsel. De canadezen begrijpen er dan ook weinig van. Ze bieden vriendelijk aan om je fiets in hun pick-up te gooien om je over die bergpas te brengen die jij zo graag wilt fietsen. Leuk en aardig is het zeker wel, net als hun oprechte belangstelling.

wegen:
De kwaliteit van de wegen is, om het simpel te zeggen, gevarieerd. De grote Hyways in het zuiden zijn zijn zonder meer goed. Goed asfalt, breed en meestal met een "schouder". Een redelijk brede strook langs de hoofd rijbaan welke dient als vluchtstrook, uitwijkstrook enz. daar kun je meestal gewoon met twee naast elkaar fietsen.

BC:
British Columbia, anderhalf keer zo groot als Frankrijk en vrijwel geen meter plat. Het noordelijke deel is pure wildernis en nauwelijks bewoond. Voor de echte avonturiers dus. Daarmee is niet gezegd dat het zuiden dicht bevolkt en geciviliseerd is. Je kunt er uren fietsen zonder mensen tegen te komen. Zelfs op de grote Hwy 3 kom je niet meer dan een paar auto's per uur tegen.

Alberta:

Nova Scotia:


moezel-vakanties Gastgeber.net VRT-media