kootenay river
 canada  vakantieland

wilde dieren

waarschuwing:
In Canada zijn nog echt wilde dieren en zijn dus echt gevaarlijk ! Niet alleen in de parken komen wilde dieren voor , ook daarbuiten. Informeer altijd bij het Visitor Centre of park wachten of er beren enz. in de buurt zijn. Ga nooit afgesloten trails op, soms is een trail alleen toegankelijk voor groepen. Aai geen kleine dieren als grondeekhoorns ze bijten en kunnen besmettelijke ziektes bij zich dragen. Voeder nooit wilde dieren, het is verboden !

beren:
Beren zijn er in 2 soorten; bruine beer en grizly. Onvoorspelbaar gedrag en beide ''bere''sterk. richtlijnen "bear safety"

elk:
Ze zien er lief uit maar kunnen zeer gevaarlijk zijn. Ook in Banff waar ze gewoon door de straten lopen en uit bloemperkjes eten. Benader ze niet, er vallen meer gewonden door elk dan door beren. Blijf minstens op 50 meter afstand.

muggen:
Muggen en mosquito's kunnen een ware plaag zijn, vooral langs de Columbia river, de nationale parken en dun bevolkte gebieden. In de Okanagan valt het mee. Gebruik van bv. deet is zeer aan te bevelen. Koop het niet in Nederland maar in Canada, de Nederlandse is niet sterk genoeg en werkt helemaal niet.

cougar:
Er zijn er nog enkele honderden in canada, vooral in het zuiden van BC. Het zijn solitaire levende dieren en ze worden zelden waargenomen. richtlijnen "cougar safety"

wolven:
Hoewel er tegenwoordig veel wolven zijn vormen ze nauwelijks een gevaar voor mensen. richtlijnen "wolf safety"

bighornsheep:
Mooie dieren maar kunnen erg agressief zijn, uit de buurt blijven dus.

giardia:
Een parasiet die in veel meren en rivieren voorkomt. Niet echt gevaarlijk maar je kunt er flink ziek van worden.


moezel-vakanties Gastgeber.net VRT-media